Tennis

Vill du oddsa på tennis? Det är väldigt populärt att spela på odds på mycket sport, och tennis är en av de idrotter där många vill oddsa. I den här artikeln förklarar vi mer om att oddsa på spel på tennis.

Oddsa på vinnare av matcher & turneringar

Det är många tennisintresserade som har bra koll på och skulle kunna göra pengar på att spela på vilka tennisspelare som vinner olika matcher och turneringar. Det finns mycket att oddsa på när det kommer till tennis. Du kan givetvis spela på vinnare av matcher, men du kan också spela på hur många set en viss spelare vinner, hur länge en match pågår eller vem som vinner en hel turnering eller ett mästerskap.

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic eller Andy Murray? Vem är din favorit? Oavsett vem som är din favoritspelare när det kommer till tennis kan du placera dina spel och din betting på många spelbolag och på många olika spel. Det går som sagt att oddsa på vem som vinner en enskild match, men mycket mer än så på varje fajt.

Vem bryter serve & vinnare av game

Du kan till exempel spela på vem som bryter motståndarens serve först, vem som vinner första poäng på vardera av spelarnas servegame eller hur stort någon av spelarna vinner med i något av gamen.

Det går även att satsa på hur stort någon av spelarna vinner ett specifikt game med, vem som vinner vilket set med mera. Oddsa på det mesta inom sporten!

Bonus på tennis

När du skapar ett konto på en bettingsajt för att kunna oddsa, får du i princip alltid en bonus. Bonusen bestäms utifrån hur hög din första insättning är – desto högre insättning, desto större bonus.

Denna bonus kan du använda för att spela på odds till vilken sport som helst, och bland annat spela på tennis. Omsätt dina bonuspengar i riktiga pengar genom att spela smart, och tänk på att inte spela för större insatser än vad du har råd att förlora! Det bra med bonusar är dock att det är en slags ”extrapengar”, och du förlorar därmed inte riktiga pengar om du bara oddsar med din bonus.

Grand Slam: Oddsa på Australian Open & Wimbledon

Det finns fyra Grand Slam-turneringar och dessa är Australian Open, Franska Öppna, Wimbledon och US Open. Att vinna alla dessa turneringar samma år kallas att ”ta en Grand Slam”. Letar du runt på bettingsidor kan du säkerligen hitta sätt att oddsa på att någon ska vinna Grand Slam.

Endast två herrar har vunnit Grand Slam på singelsidan. Det är amerikanen Don Budge, år 1938, samt australiensaren Rod Laver, som lyckades med bedriften både 1962 och 1969. Bland damerna har vi amerikanskan Maureen Connolly, 1953, australiske Margaret Court, 1970, och tyskan Steffi Graf år 1988.

Det finns även en diskussion om huruvida det ska räknas som en Grand Slam om man vinner de fyra turneringarna på raken, men inte samma kalenderår. Det är något som Novak Djokovic lyckades med från 2015 till 2016.

Djokovic är en av dagens stora tennisstjärnor och när du vill oddsa på honom som vinnare kan du oftast förvänta dig att tvingas spela på ett lågt odds då han alltid tillhör förhandsfavoriterna.

Svenskar i tennis

Sverige har genom tiderna producerat många duktiga tennisspelare, där givetvis Björn Borg sticker ut. Borg var bäst i världen under flera år, då han dominerade tennisen på slutet av 1970-talet med bland annat fem raka Wimbledon.

Även Stefan Edberg var en av sin generations bästa tennisspelare, och den Kalmarfödde svensken vann Wimbledon vid två tillfällen.

På senare tid har vi haft sämre med storspelare inom tennisen.

Sammanfattning – oddsa på tennis

Nu hoppas vi att du har fått en bra överblick över hur du går till väga för att oddsa på tennis, som är en av de mer populära sporterna att satsa pengar på.

Skapa ditt spelkonto på valfri bettingsida, skapa ditt konto och börja spela på odds på tennis!