Oddsa fotboll

Det är många som är intresserade av att oddsa på fotboll för att vinna pengar genom spel och betting. Att oddsa på vinnare av olika fotbollsmatcher, gula eller röda kort, antal hörnor och antal mål är väldigt populärt. Som alltid finns det saker du ska ha i åtanke innan du spelar på betting, och så även när det kommer till att oddsa på fotboll. På den här sidan ger vi er lite tips för dig som vill spela på fotbollsodds på nätet.

Oddsa på fotboll hos dessa bettingsidor

Här ser du några oddssidor som vi rekommenderar dig för. Hos dessa sajter så kan du oddsa fotboll med riktigt bra odds.

- Bonus 500 % upp till 500 kr
- Reg med Bank ID
- Betala med Swish
Till Unibet
- 100 % upp till 2000 kr i bonus
- Reg med Bank ID
- Snabb spelsida
Till SpeedyBet
- Välj din bonus!
- Zlatans bettingsajt
- Bra kampanjer
Till Bethard
- Inget krångel
- Reg med Bank ID
- Snabb betting
Till FastBet

Så spelar du på fotbollsodds online

Här följer en liten guide som hjälper dig att oddsa på fotbollsodds online. Det finns väldigt mycket olika typer av fotbollsodds som du kan välja att spela. Därför är det bra att läsa vår guide om hur du kan oddsa på fotboll under de premisser som du själv vill.

Följ med på denna sida för att ta reda på vilka olika odds inom fotboll du bör oddsa på.

Vinnare av fotbollsmatcher

När du ska oddsa på vilket lag som vinner en match är det främst 1X2 som gäller. Har du oddsat tidigare så känner du till systemet väl, men vi ger dig en snabb, kort genomgång här. 1:an står för hemmalag, X för oavgjort och 2 för bortalag. Om du väljer att oddsa på 1:an satsar du alltså pengar på att hemmalaget ska vinna matchen. De måste då vinna för att du ska få utdelning och vinst.

Det finns dock betydligt fler marknader att spela på än just vinnare av matcher. Läs mer om olika sätt att oddsa nedan.

 

Asian handicap

Asian handicap kan vara lite knepigt för nya spelare, men när man lär sig det är alternativet ett bra sätt att oddsa sport online på. Att se +0,50 eller +0,75 jämte ett lag är inte enkelt att förstå utan instruktioner eller tabell. Därför har vi här bifogat en tabell med olika asian handicap-alternativ och varje potentiellt utfall.

Klicka för att förstora

Låt oss gå igenom några av alternativen i skrift. Står det +0,50 på hemmalaget, och du spelar på hemmalaget och matchen slutar oavgjort, då har ditt spel gått in. Det innebär alltså att hemmalaget börjar med ett halvt mål extra. Slutar matchen sedan 0-0 så blir det följaktligen 0,5-0 – omöjligt i en riktig match men på spelmarknaden blir det vinst för dig!

+0,25 eller -0,25 innebär att du kan få halv vinst eller halv förlust på spelet. Med halv vinst får du alltså tillbaka insatsen och hälften av din vinst, medan du vid halv förlust endast förlorar halva insatsen, och får tillbaka resterande halva.

Oroa dig inte om det låter för krångligt, du måste inte oddsa asian handicap utan kan helt enkelt spela på massor av annat!

Oddsa på antal mål i fotbollsmatcher

Det går också att oddsa på antal mål i fotbollsmatcher. Det är inte mer avancerat än det låter, utan ett mycket simpelt spel att satsa på. Du gissar helt enkelt hur många mål det blir som minst, som mest eller exakt.

Det vanligaste när det gäller antal mål är över/under 2,5 mål. Över 2,5 mål innebär att det ska bli minst 3 mål i matchen för att ditt spel ska sitta, medan under 2,5 mål innebär att det ska bli max 2 mål för att spelet ska gå in.

Det går också att spela på exakt antal mål, på vilket lag som gör första målet eller på hur många mål vardera lagen gör.

Antal hörnor

En annan sak man kan oddsa på är hur många hörnor det blir i en match. Alternativ som finns är ofta över 10, exakt 10 eller under 10 hörnor. Det innebär att det om du spelar på ”Över 10 hörnor” måste bli minst 11 hörnor för att ditt spel ska gå in.

Du kan också spela på till exempel över/under 9,5 hörnor, där principen är densamma som vid antal mål. Dessutom kan du oddsa på antal hörnor i en viss halvlek, eller välja själv vilken siffra du tror antalet hörnor hamnar på.

När du oddsar på antal hörnor i en match är det klokt att tänka på om du tror att det blir en fartfylld match med mycket händelser åt båda eller ena hållet. Om det är två lag som båda verkligen måste vinna matchen är det troligt att det blir många hörnor, då båda lag kommer trycka framåt och försöka skapa chanser hela tiden. Är det däremot två defensiva lag som satsar på 0-0 eller kanske 1-0 kan vi vänta oss en chansfattig match med få hörnor.

Gula & röda kort

Det går även att oddsa på gula och röda kort som du tror kommer att bli i en match. Till exempel kan du spela på hur många antal gula/röda kort du tror att det blir, vilken spelare som får gult eller rött kort och huruvida det blir något rött kort i matchen överhuvudtaget.

Allsvenskan

Det går givetvis att tippa på matcher från Allsvenskan, men även så mycket mer inom svensk fotboll. Du kan finna spel online på matcher från Allsvenskan, Superettan, Division 1, Division 2, Division 3, Division 4 och Division 5. Det går även att spela på flera divisioner inom damfotboll och juniorfotboll. Utbudet på odds är alltså enormt.

Det kan dock vara värt att komma ihåg att det oftast är säkrast att oddsa på lag från Allsvenskan eller Superettan, där man känner till lagen bredare än att man bara går utefter tabellen och form. Det är alltid bra att kunna väga in sina intuitioner och sin magkänsla, samtidigt som det är enklare att hitta mer information när du letar efter form, fakta, skador, tidigare möten och så vidare om lagen är större och mer kända.

Därför är det fördelaktigt att oddsa på matcher med stora lag som Hammarby IF, Malmö FF, AIK, Djurgårdens IF och IFK Göteborg.

Premier League

Det går naturligtvis också bra att satsa dina pengar på att spela på Premier League. Där går det precis som inom annan fotboll att spela på massor av olika slags odds på matcher.

Marknaden på livebetting är väldigt stor när det kommer till Premier League, och du kan oddsa på bland annat nästa mål mellan lag som Manchester United och Arsenal, eller vilka som får flest hörnor mellan Chelsea och Liverpool.

Serie A

När du ska oddsa på Serie A och andra ligor i Italien är det bra att komma ihåg att många italienska matcher är målsnåla. Lagen i Italien är taktiska och tar hellre en seger med 1-0 än att gå för att göra 2-0 eller 3-0 och då riskera att släppa in mål bakåt.

I italienska Serie A finns storklubbar som Juventus, Milan och Roma.

La Liga

I La Liga är det tvärtom emot Serie A väldigt mycket mål och svängiga matcher. Lagen prioriterar offensiven och öser på, fram och tillbaka. Ytterbackarna ligger högt vilket ökar möjligheten att göra mål men samtidigt ökar även risken att släppa in.

Real Madrid har varit väldigt svajiga på sistone och man ska tänka sig för innan man oddsar på dem. Däremot har ett lag som Deportivo Alavés överpresterat stort och kan generera fina pengar med tanke på de förhållandevis höga oddsen de har på sig när de spelar. Barcelona brukar alltid göra mycket mål och därför kan ett målspel vara på sin plats om du vill oddsa på dem.